Известие

Collapse
No announcement yet.

Питане и колебания относно 146

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

някои знае ли каде се намира в копето,алармата на 146?

Comment

?

Първоначално публикувано от venci-aleks
      Около 70 - 75 лева.

Нов или втора употреба?

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=17494
        Alfa Romeo 146 1400 L MEDIO 16V TS '00 - Бивша

Чат за съфорумци: http://clubalfaromeo.walker-bg.info/

Comment

Нов но цената е по спомен от 2006г. иначе стават от Типо и Темпра на трябва да се огледне в каталог за втора употреба не знам цена.
          146 1.6 Boxer

Comment

Благодаря

Comment

?

Имам едно питане:
              Искам да сложа на колата газова или метанова уредба, но не мога да реша кое ще е по-добре?Притесняваме да не клекне много задницата, а и да не ми изчезне напълно багажника.

Comment

Re: ?

Първоначално публикувано от My_angel
                Имам едно питане:
                Искам да сложа на колата газова или метанова уредба, но не мога да реша кое ще е по-добре?Притесняваме да не клекне много задницата, а и да не ми изчезне напълно багажника.
                Пълен метанов инжекцион с 1 или 2 бутилки с общо количество 9-11 кг., ще ти свърши чудесна работа. Задницата ти ще клекне и багажника наполовина ще изчезене, но не е болка....няма да товариш много буркани от село (тва в рамките на шегата)....Ще ти бъде по-евтино доста. Но имай предвид, че се забелязва тенденция по отношение на покачването на цените на кило метан....Скоро имам чувството, че на газ и метан ще бъде едно и също да караш и съвсем малко по-евтино от на бензин. Но засега най-доброто решение е на метан. Това, че метана скапва двигателя са пълни глупости...Ти тая кола я я търкалящ 2-3 години я 5, не се знае. Другата ми кола има метан от 3 години, преди това сигурно още 3 год. е била на метан в Италия...Извод: перфектна...
                Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Черната Сянка
                Fiat Brava 1.6 16V ELX '97

Fiat Brava 1.4 12V SX '98 - ex

Comment

Първоначално публикувано от trouble

Пълен метанов инжекцион с 1 или 2 бутилки с общо количество 9-11 кг., ще ти свърши чудесна работа. Задницата ти ще клекне и багажника наполовина ще изчезене, но не е болка....няма да товариш много буркани от село (тва в рамките на шегата)....Ще ти бъде по-евтино доста. Но имай предвид, че се забелязва тенденция по отношение на покачването на цените на кило метан....Скоро имам чувството, че на газ и метан ще бъде едно и също да караш и съвсем малко по-евтино от на бензин. Но засега най-доброто решение е на метан. Това, че метана скапва двигателя са пълни глупости...Ти тая кола я я търкалящ 2-3 години я 5, не се знае. Другата ми кола има метан от 3 години, преди това сигурно още 3 год. е била на метан в Италия...Извод: перфектна...

А знаеш ли къде мога да намеря такива бутилки и колко ще ми струват?

Comment

А знаеш ли къде мога да намеря такива бутилки и колко ще ми струват?
                    Виж тук http://metan-bg.com/ ...2 бутилки от по 30л. ще то осигурят почти 11 кг. метан.....аз лично на Фиата изминавам с това количество към 150км. градско зимата и към 190 лятото, а извънградско до 250 км....но все пак твоята кола е друга и разхода е друг, но не вярвам да е голяма разликата все пак....

Comment

Виж тук http://metan-bg.com/ ...2 бутилки от по 30л. ще то осигурят почти 11 кг. метан.....аз лично на Фиата изминавам с това количество към 150км. градско зимата и към 190 лятото, а извънградско до 250 км....но все пак твоята кола е друга и разхода е друг, но не вярвам да е голяма разликата все пак....

Ами мойта кола е Алфа 146 1.4 TS

Comment

Ами мойта кола е Алфа 146 1.4 TS
                        Ако караш много, инвестицията в метанова уредба си заслужава. Все пак тя не е малка...Видя цените, струва 1700лв и 2 бутилки от по 30л. и става 2500 лв. Ако караш малко...едва ли скоро ще си възвърнеш дадените пари (ти тая кола може да я продадеш дотогава) и ще започне вече наистина да ти е евтино...Ако караш доста, то тогава в кратък срок ще си възвърнеш инвестицията и ще се радваш на евтиното гориво. Аз си купих Фиата направо с метанова уредба и пари за нея не съм давал и затова ми е евтино. Но на Алфата едва ли някога ще сложа....и не защото ще я скапя (тва са глупости) а защото няма да си върна скоро вложените пари...Ти сама си прецени дали имаш нужда от метан и в какъв период ще си възвърнеш парите и да се насладиш наистина на удоволствието да не ти дреме за горивото...

Comment

Здравей my_angel, и аз съм пред същата дилема като теб преди - да я купувам ли или не.....И на мен много познати ми казват че лесно се чупела и не си струвало, ама нали знаеш че за нас жените най - важно е как изглежда Като се качих в нея си казах - това е моята кола!ама баща ми взе да ме разубеждава, че лесно им се чупели двигателите, защото негов познат си купи такава и след 2 месеца му се случило точно това.И не само той както казах споделя това мнение, но аз все още много се чудя... Някой може ли да даде мнение по въпроса с двигателя и изобщо като цяло.Наистина имам нужда от съвет...

Comment

Аз имам 146 1.6 боксер на метан,купих я преди година и 3 месеца,да ви кажа първите 8 месеца никакви проблеми нямах(с изключение на един скъсан тампон на двигателя) ама от Юли месец като се почна,първо взе да загрява на градско,после взе да загрява и на дълаг път,и така до Декември,хиляда диагнози ми поставиха и накрая като я сложиха на операционната излезе 4е и двете глави на двигатела са спукани.Дадох 600 лева за ремонт и части,и познаите кво сега пак загрява,направо не знам кво да правя вече
                            Alfa Romeo 146 1.6boxer 103hp метанов инжекцион
                            Alfa Romeo 156 1.8 t.spark 144hp B.R.S gas
                            Оpel Corsa 1.4 90hp 2008-служебната

Comment

Много си я обичам алфичката ама защо така загрява,главите ги смениха-ок,термостата го смениха -ок,но температурата продалжава да шари нагоре надолу.Преди когато беше добре на дълаг път държеше 83 градуса а сега стрелката постоянно е в движение от 80 до 97-100 градуса,термустата явно отваря,заштото като стигне 96 градуса и температурата пада но според мен не е нормално така,а и този цикъл като се повтори 7-8 пъти вече не може да свали до 80 а сваля само до 90градуса.Какво може да и има,помогнете със съвет.
                              Аз си мисля че може да е от водната помпа,да не и е достатъчен дебита на вода,и малкия кръг на охлаждането да не работи,и се охлажда само от термостата.Когато е запалена и стои на място пък няма никакво охлаждане,директно удря 100 градуса.Изведох си бутон за перките да ги пускам принудително,но и те почти нищо не охлаждат,има ефект само като е на място.Термустата го смениха ама не е нов,вазможно ли е да е от него?
                              Alfa Romeo 146 1.6boxer 103hp метанов инжекцион
                              Alfa Romeo 156 1.8 t.spark 144hp B.R.S gas
                              Оpel Corsa 1.4 90hp 2008-служебната

Comment

Първоначално публикувано от GUESS WHO
                                Здравей my_angel, и аз съм пред същата дилема като теб преди - да я купувам ли или не.....И на мен много познати ми казват че лесно се чупела и не си струвало, ама нали знаеш че за нас жените най - важно е как изглежда Като се качих в нея си казах - това е моята кола!ама баща ми взе да ме разубеждава, че лесно им се чупели двигателите, защото негов познат си купи такава и след 2 месеца му се случило точно това.И не само той както казах споделя това мнение, но аз все още много се чудя... Някой може ли да даде мнение по въпроса с двигателя и изобщо като цяло.Наистина имам нужда от съвет...
                                Щом за теб е важно как изглежда, мисля че нямаш нужда от съвет ....Надявам се скоро да те поздравим като добре дошла

Comment

Working...
                                X